Screens (Brustor)

Brustor

Brustor is een familiale onderneming die door de jaren heen uitgegroeid is tot een internationaal sterke speler in de markt van de zonwering. De volledig eigen productie gebeurt in de nieuwe vestiging te Gullegem (BE) van waaruit de producten wereldwijd hun afzet vinden. Innovatie, kwaliteit en een bijzonder hoge graad van techniciteit vormen nog steeds de sleutel tot succes.

Op deze pagina vind u alle artikelen uit de groep Screens van het merk Brustor

Een Screen, Zipscreen of Ritsscreen is een vlakhangendezonwering. Deze zonwering bieden bij lage zonnestanden de beste bescherming tegen invallend zonlicht.

Een Screen, Zipscreen of Ritsscreen is een vlakhangendezonwering. Deze zonwering bieden bij lage zonnestanden de beste bescherming tegen invallend zonlicht.

De Screen werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheid is voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent.

Een Screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik alleen glijdt nu een doek tussen 2 geleiders naar beneden.

De bediening gaat d.m.v een band, monobediening of motor, dit afhankelijk van uw persoonlijke wensen of de beoogde situatie. Nog comfortabeler is automatische besturing, waardoor de screens zakken of juist worden opgehaald als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.

Het screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel, het is oersterk, lichtecht en verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Het heeft een enigszins open structuur, hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85 % gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierbij behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk hebt. Een ander groot voordeel is dat de screens ook nog een energiebesparend werken.

Het doek wordt spanningsvrij afgewerkt, waardoor het altijd vlak hangt.

De cassettes zijn leverbaar in diverse Ral kleuren.


Wat is een  Zipscreen , Ritsscreen ?

Een Zipscreen, ook wel ritsscreen genoemd, is een vlakhangendezonwering waarbij het doek d.m.v een rits in de geleider vast zit.
Het voordeel is dat het doek, ook bij harde wind, strak blijft hangen en er geen last van geklapper voor het raam is.
Het is dus windvast en kan dankzij deze rits niet uit de geleider waaien.
In totaal gesloten toestand, is deze Zipscreen tevens insectenwerend.